Recept na domácí lučinu

Poslední dobou stále hledám a vyhledávám všelijaké recepty na pokrmy, které jdou zhotovit i doma. A světe div se..! Jsou chutnější a leckdy i mnohem, mnohem levnější. Navíc vím co jím. A jako další bonus (ten největší), chutnají i mému malému princi. Dnes Vám sepíšu recept na výrobu domácí lučiny.

Co budete potřebovat?

  • 2 bílé jogurty (velké)
  • 1 smetanu ke šlehání
  • špetku soli (pro chuť)
  • kus látky (nejlépe bavlněné)
  • misku (nádobu)
  • hrnec
  • cedník

Postup:

  1. oba dva jogurty spolu se šlehačkou smícháme v misce (nádobě)
  2. přidáme špetku soli (alpská, himalájská, dá se i spec. koření, které užíváte doma)
  3. pořádně promícháme
  4. na hrnec umístíme cedník, který zakryjeme kusem látky
  5. na látku vylijeme ,,hmotu“ z jogurtu a smetany
  6. takto vložíme do lednice
  7. necháme 24 hodin odkapat
  8. odkapanou lučinu přemístíme např. na talíř nebo do misky

Tipy:

 * lučina je výborná, pokud do ní nasekáte pažitku, jarní cibulku, nastrouháte okurku nebo cokoliv jiného co máte rádi.

 * ochucování se meze nekladou: výborně chutná i s krůtí šunkou nakrájenou na malinké kousky, nebo nastrouhanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Těhotenství po 35. Roku – výhody, nevýhody a rizika

Pohybové aktivity pro maminky s dětmi