Poslední dobou stále hledám a vyhledávám všelijaké recepty na pokrmy, které jdou zhotovit i doma. A světe div se..! Jsou chutnější a leckdy i mnohem, mnohem levnější. Navíc vím co jím. A jako další bonus (ten největší), chutnají i mému malému princi. Dnes Vám sepíšu recept na výrobu domácí lučiny.
Co budete potřebovat?
- 2 bílé jogurty (velké)
- 1 smetanu ke šlehání
- špetku soli (pro chuť)
- kus látky (nejlépe bavlněné)
- misku (nádobu)
- hrnec
- cedník
Postup:
- oba dva jogurty spolu se šlehačkou smícháme v misce (nádobě)
- přidáme špetku soli (alpská, himalájská, dá se i spec. koření, které užíváte doma)
- pořádně promícháme
- na hrnec umístíme cedník, který zakryjeme kusem látky
- na látku vylijeme ,,hmotu“ z jogurtu a smetany
- takto vložíme do lednice
- necháme 24 hodin odkapat
- odkapanou lučinu přemístíme např. na talíř nebo do misky
Tipy:
* lučina je výborná, pokud do ní nasekáte pažitku, jarní cibulku, nastrouháte okurku nebo cokoliv jiného co máte rádi.
* ochucování se meze nekladou: výborně chutná i s krůtí šunkou nakrájenou na malinké kousky, nebo nastrouhanou.